17 decembrie 2019

Castile sunt personale.

Sensibilitatea functioneaza mana in mana cu impedanta castilor. Trebuie sa corespunda reciproc, deoarece ambele lucreaza mana in mana pentru a regla sunetul si a produce o acustica clara, fara distorsiuni.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este cat-e-db.jpg

Sensibilitatea este masurata prin dB SPL / mW. Cu cat este mai mare dB cu atat gradul de sensibilitate este mai mare. O sensibilitate ridicata va obtine o gama larga de putere, dar poate avea unele distorsiuni in acelasi timp. Sensibilitatea scazuta este mai greu de “bruiat” si nu distorsioneaza usor, cu toate acestea, este necesar ca dispozitivul dvs. sa aiba o putere mai mare decat una cu sensibilitate ridicata. In general, telefoanele inteligente, tabletele si playerele mp3 au nevoie de casti de la 85dB la 120dB. Trebuie mentionat ca la 120 dB urechea umana incepe sa inlocuiasca senzatia placuta cu cea a durerii.

Ce este impedanta castilor?

Majoritatea castilor cu impedanta redusa (sub 25Ω) necesita putina putere pentru a oferi niveluri audio ridicate. Deci, va poate economisi energia dispozitivului. Castile cu impedanta mai mare (25Ω si mai mult) cer mai multa putere. De asemenea, pot fi utilizate cu o gama mai speciala de echipamente audio.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ohmi-1024x1024.jpg

Ce este frecventa pentru casti?

abstract digital colorful equalizer, sound wave pattern element

Raspunsul la frecventa este gama de bass, midle si treble. De la 20 la 20.000 Hz este in general acceptat ca interval de frecventa sonora, acesta este standardul pentru majoritatea castilor. Unele casti ofera game mai largi (de exemplu, intre 5 si 33.000 Hz), dar raspunsul la frecventa mai bun nu inseamna intotdeauna o calitate mai buna a sunetului. Sub 20 Hz, frecventele de bass pot fi mai mult resimtite decat auzite, frecventele de peste 20.000 Hz nu sunt intotdeauna audibile.

Cum sa alegi castile care ti se  potrivesc ?

In general, castile mai scumpe sunt realizate cu materiale de calitate superioara si o inginerie mai buna, imbunatatind calitatea sunetului. Castile de 30-40 de lei vor/pot suna bine, dar nu la fel de bine ca cele de 100 de lei sau ca cele de cateva sute de lei. Urechile mai sensibile sunt deseori confruntate cu probleme precum durerea, ranirea, iritatia etc datorita  plasticul ieftin din care sunt confectionate.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este bass.jpg

Castile over the head, acestea sunt recomandate pentru joggerii sau persoanele care poarta foarte mult palarie/sapca si, de asemenea, pentru cei care poarta ochelari de soare sau de vedere.

Castile “in ureche” tind sa fie mai bune la izolarea sunetului, datorita sigiliului pe care il ofera in ureche.

Sunteti persoana care foloseste castile zi de zi? Daca o pereche de casti de 100 de lei suna la fel ca o pereche de casti de 500 de lei, optati pentru a economisi. Calitatea sunetului nu se va schimba doar pentru ca sunt mai scumpe!

Recomandam aceste casti care nu va vor deranja cand le purtati, sunt confectionate din materiale de calitate si un pret acceptabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

X
Obtine 10% REDUCERE!
Aboneaza-te la Newsletter si primesti un Cupon de 10% REDUCERE la urmatoarea comanda! Nu rata :)
    Ma Abonez!